Екзаменаційні білети:Спеціальність: зберігання, консервування та переробка м’яса



Розглянуто                                                  «Затверджую»:
на засіданні методичної комісії                    Заступник директора з НВР
  _____________________                                        І.М. Сабліна
«___» ________________20___р.                         _____________________
                                                                              «_____»____________20___р.

   


 
Перелік тем, винесених на державну підсумкову атестацію
з предмету«Устаткування підприємств харчування»

за спеціальністю: «кухар; кондитер»



1.Тема 1. Вступ. Ознайомлення з технікою підприємств харчування.
2.Тема 2. Загальні відомості про машини і механізми.
3.Тема 3. Універсальні кухонні машини.
4.Тема 4. Ваговимірювальне устаткування.
5.Тема 5. Машини та механізми для обробки овочів.
6.Тема 6. Машини і механізми для обробки м’яса та риби.
7.Тема 7. Машини та механізми для приготування тіста.
8.Тема 8. Підйомно-транспортне устаткування.
9.Тема 9. Загальні відомості про теплове устаткування.
10.Тема 10. Устаткування для варіння їжі.
11.Тема 11. Устаткування для смажіння їжі.
12.Тема 12. Допоміжне устаткування.
13.Тема 13. Машини та механізми для приготування кремів.
14.Тема 14. Сучасна електронна ваговимірювальна техніка.
15.Тема 15. Машини для нарізання хліба і гастрономічної продукції.
16.Тема 17. Машини для подрібнення кави, блендери, коктейлезбивальні
машини.
17.Тема 20. Реєстратори розрахункових операцій.
18.Тема 23. Спеціалізоване холодильне устаткування.

Перелік питань державної підсумкової атестації

1.Устаткування підприємств харчування, його види та класифікація. Виробництво устаткування на Україні.
2.Машини для приготування тіста, їх будова, принцип дії та правила безпечної експлуатації.
3.Поняття про машини. Основні частини машини. Механічні передачі та механізми.
4.Тісторозкочувальні машини, їх конструкція, принцип дії та правила безпечної експлуатації.
5.Технічна документація машин. Її призначення та різновидність.
6.Підйомно-транспортне устаткування, його призначення, будова, правила експлуатації.
7.Універсальні приводи загального та спеціального призначення. Правила їх безпечної експлуатації.
8.Загальні принципи теплової обробки продукції. Класифікація теплового устаткування.
9.Призначення, класифікація та будова ваг. Правила безпечної експлуатації.
10.Властивості та характеристики горючих газів, що використовуються в газовому обладнанні.
11.Картоплечистки, їх призначення, будова, принцип роботи та правила безпечної експлуатації. 12.Електрохарчоварильні котли, їх призначення, будова, принцип роботи та правила безпечної експлуатації.
13.Овочерізки та змінні механізми для обробки овочів. Особливості їх будови та експлуатації.
14.Пароварильні шафи, їх призначення, будова, принцип роботи та правила безпечної експлуатації.
15.Протиральні механізми, їх конструкція, принцип роботи та правила безпечної експлуатації.
16.Електрососисковарка, її конструкція, принцип роботи та правила безпечної експлуатації.
17.М’ясорубки, їх призначення, будова, принцип роботи. Правила експлуатації та вимоги безпеки праці.
18.Газові плити, їх типи, конструкція, принцип роботи та правила безпечної експлуатації.




19.Фаршмішалки, їх призначення, будова, принцип дії та вимоги безпечної експлуатації.
20.Електричні плити, їх види, конструкції, принцип роботи. Вимоги безпеки праці з електроплитами.
21.Машини для обробки риби, їх будова, принцип роботи та правила безпечної експлуатації.
22.Смажильні шафи, їх конструкції та правила експлуатації. Вимоги безпеки праці.
23.Машини для формування пельменів, принцип роботи та правила безпечної експлуатації.
24.Електросковороди та електрожаровні, їх конструкції, принцип роботи та вимоги безпечної експлуатації.
25.Фритюрниці, їх призначення, будова принцип дії та правила безпечної експлуатації.
26.Передаточні механізми та механічні передачі, що використовуються в устаткуванні підприємств харчування.
27.Змінні механізми до універсальних приводів, їх призначення та вимоги безпечної експлуатації.

28.Електричні кип’ятильники безперервної дії, їх будова, принцип роботи та правила експлуатації. Вимоги безпеки праці.
29.Правила експлуатації ваговимірювального устаткування.
30.Марміти, їх призначення, будова та правила безпечної експлуатації.
31.Змінні механізми для обробки овочів, їх призначення, будова, принцип дії та вимоги безпечної експлуатації.
32.Термостати, їх будова , використання на харчових підприємствах.
33.Санітарно-технічні вимоги до устаткування підприємств харчування.
34.Підйомно-транспортне устаткування, його призначення, будова, правила безпечної експлуатації.
35.Картоплечистки, їх призначення, будова, принцип роботи та правила безпечної експлуатації.
36. М'ясорозпушувач, його призначення, особливості будови та правила безпечної експлуатації.
37.Газові пальники, їх види, конструкція та правила безпечної експлуатації.
38.Марміти, їх призначення, будова, правила безпечної експлуатації.
39.Технічна документація машин, її призначення та різновидність.
40.М’ясорубки, їх призначення, будова та правила безпечної експлуатації.
41.Протиральні механізми, їх призначення, конструкція, принцип роботи та правила безпечної експлуатації.
42.Електронагрівальні елементи, їх види та застосування в устаткуванні.
43.Рибоочищувальний механізм, його будова, принцип дії та правила експлуатації.
44.Електрососиковарка, її конструкція, принцип дії та використання на підприємствах харчування.
45.Машини для формування пельменів, їх будова, принцип роботи та правила експлуатації.
46.Електрохарчоварильні котли, їх призначення, будова, принцип роботи та правила експлуатації. Вимоги безпеки праці.
47.Тістомісильні машини, їх будова, принцип роботи та правила безпечної експлуатації.
48.Пароварильні шафи, їх призначення, будова, принцип роботи та правила експлуатації. Вимоги безпеки праці.
49.Тісторозкочувальні машини, їх конструкції, принцип роботи та правила безпечної експлуатації.
50.Газові плити, їх типи, конструкція, принцип роботи та правила безпечної експлуатації.
51.Електричні плити, їх види, конструкції, принцип роботи та правила безпечної експлуатації.
52.Термостати, їх призначення, будова та використання на харчових підприємствах.
53.Електропекарські шафи, їх призначення, конструкції та правила безпечної експлуатації.
54.Газові кип’ятильники безперервної дії, їх будова, принцип роботи та правила безпечної експлуатації.
55.Класифікація теплового устаткування харчових підприємств. Джерела тепла.
56.Фритюрниці, їх будова, принцип роботи та правила безпечної експлуатації.
57.Збивальні машини, їх призначення, будова, принцип дії та правила безпечної експлуатації.
58.Машини для розмелювання кави, їх конструкції та принцип дії.
59.Електронні ваги, їх призначення, будова та правила безпечної експлуатації. 60.Машини для приготування коктейлів, їх конструкція та правила безпечної експлуатації.
61.Хліборізальні машини, їх призначення, будова, принцип дії та правила безпечної експлуатації.
62.Реєстратори розрахункових операцій Ера-101, Samsung ER-350F-UA, їх призначення, функціональні можливості та порядок підготовки до роботи
63.Машини для нарізання гастрономічних продуктів, їх будова та правила безпечної експлуатації.
64.Холодильні камери, їх типи, будова, принцип дії та правила експлуатації.

Перелік додаткових питань до державної підсумкової атестації

1.Основні правила експлуатації устаткування ПХ.
2.Універсальні приводи, їх призначення, будова та принцип роботи.
3.Картоплечистки, їх призначення, будова та принцип роботи.
4.М’ясорубки, їх призначення, будова та принцип роботи.
5.Рибоочищувальний механізм РО-1, його будова, принцип дії.
6.Електрохарчоварильний котел КХЕ-160, його призначення, будова та принцип роботи.
7.Електричні плити, їх призначення, будова та правила експлуатації.
8.Електросковороди, їх призначення, будова та правила експлуатації.
9.Електричні кип’ятильники безперервної дії, їх призначення, будова та принцип дії.
10.Марміти, їх призначення, будова та принцип дії.


 

 

 

 

 
Викладач М. П. Криворученко


 

 

 

 

 


 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Немає коментарів:

Дописати коментар