ДНЗ
«Київське
ОВПУХТРС»
Розглянуто «Затверджую»:
на
засіданні методичної комісії Заступник директора з НВР
______________________ І.М. Сабліна
«___»
________________20___р. _____________________
«_____»____________20___р.
Перелік екзаменаційних білетів
з дисципліни «Процеси і апарати харчових виробництв»
Спеціальність:
виробництво харчової продукції
Білет №1
Білет №1
1. Класифікація процесів і апаратів харчового виробництва.
2. Суть та призначення процесу подрібнення. Класифікація
подрібнення.
Білет №2
1.
Загальні поняття про
рух рідин. Режими руху рідини.
2.
Теорія процесу
подрібнення продукції.
Білет №3
1.
Перекачування рідин
по трубах. Гідравлічні машини для перекачування.
2.
Будова та принцип
роботи основних подрібнювальних машин.
Білет № 4
1.
Гідродинамічні закони
руху рідини.
2.
Суть процесу
пресування. Віджимання рідини з продукту.
Білет №5
1.
Характеристика і
методи розділення неоднорідних систем.
2.
Призначення процесів
формування і штампування.
Білет № 6
1.
Методи розділення в
залежності від руху фаз. Центрифуги та сепаратори.
2.
Загальні відомості про
теплові процеси. Теплообмін. Характеристика теплоносіїв.
Білет № 7
1.
Загальні відомості
про фільтрування, фільтри та відцентрове фільтрування.
2.
Теплопровідність,
конвекція, випромінювання, теплопередача. Теплоізоляція.
Білет № 8
1.
Суть процесу
перемішування. Класифікація способів перемішування за агрегатним станом середовищ.
2.
Суть процесу варіння
та його апаратне оформлення.
Білет № 9
1.
Перемішування рідких
середовищ. Механічне перемішування.
2.
Суть процесу смажіння
і його апаратне оформлення.
Білет № 10
1.
Основні типи мішалок.
Перемішування високов’язких середовищ.
2.
Призначення процесу
нагрівання. Нагрівання парою, топковими газами, рідинами, електричним струмом.
Білет № 11
1.
Розділення суміші за
розмірами частинок (просіювання).
2.
Нагрівання продукції
під вакуумом.
Білет № 12
1.
Призначення, суть і
класифікація процесів сортування продукції.
2.
Фізична суть процесу
охолодження, його призначення. Охолоджувальні теплоносії.
Білет № 13
1.
Розділення за формою
та швидкістю осадження частинок продукту.
2.
Охолодження до
звичайної та низької температур. Теплообмін при охолодженні.
Білет № 14
1.
Магнітне сепарування
сипучих продуктів.
2.
Теплообмінні апарати,
що використовуються при охолодженні.
Білет № 15
1.
Флотація та
електростатична сепарація, їх суть та використання.
2.
Фізична суть процесу
охолодження, його призначення. Охолоджувальні
теплоносії.
Білет № 16
1.
Основні типи мішалок.
Перемішування високов’язких середовищ.
2.
Загальні поняття про
рух рідин. Режими руху рідин.
Білет № 17
1.
Гідродинамічні закони
руху рідини.
2.
Призначення і суть
процесів сортування продукції.
Білет № 18
1.
Класифікація способів
перемішування за агрегатним станом середовищ.
2.
Загальні відомості
про теплові процеси. Теплообмін. Характеристика теплоносіїв.
Білет № 19
1.
Основні засоби
подрібнення, розтрощування, розколювання, розтирання.
2.
Теплообмінні апарати,
що використовуються при охолодженні.
Білет № 20
1.
Загальні відомості
про фільтрування. Фільтри та відцентрове фільтрування.
2.
Магнітне сепарування
сипучих продуктів.
Білет № 21
Білет № 21
1.
Флотація та
електростатична сепарація, їх суть та застосування.
2.
Типи і принципи
роботи апаратів для пресування.
Білет № 22
1.
Перемішування в
рідких середовищах. Механічне перемішування.
2.
Суть процесу смажіння
і його апаратне оформлення.
Білет № 23
1.
Суть процесу сушіння.
Класифікація та конструкції сушарок.
2.
Магнітне сепарування
сипучих продуктів, його суть та використання.
Білет № 24
1.
Основні способи
сушіння. Сушіння сублімацією та ІЧ-променями.
2.
Будова та принцип
роботи основних подрібнювальних машин.
Викладач
М.П. Криворученко
Немає коментарів:
Дописати коментар